Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

teken cursus

Kunsteducatie voor volwassenen

Welkom bij de Akademie en cursussen voor volwassenen


Ateliers Westerdok biedt zowel een Akademie als een gevarieerd tekencursus dat vast of flexibel kan worden afgenomen. 

Akademie

Heb je ambitie om een opleiding te volgen, dan is er de Akademie: een strak opgezet curriculum, welke overdag als voltijd opleiding en ’s avonds en het weekend als deeltijd opleidingen gevolgd kan worden. 

De voltijd opleiding is een half jaar programma en bestaat uit 20 lesweken met 5 lessen van elk drie uur per week en verplicht minimaal 5 uur per week zelfstandige studie. De deeltijd opleiding in de avond of op de hele zaterdag is een programma van twee jaar en bestaat uit circa 76 weken met 2 lessen van elk drie uur per week. 

De Akademie van Ateliers Westerdok is ideaal als vooropleiding voor de kunstacademie. 

Cursussen

Een cursus bij Ateliers Westerdok kan op twee manieren gevolgd worden:

Wil je wekelijks op een vast moment lessen volgen, dan koop je een vaste cursus, die gemiddeld 20 lesweken duurt. Het seizoen start twee keer per jaar, half september en begin februari. Alleen op nationale feestdagen, tijdens de kerstvakantie en zomervakantie is er geen les; in de herfstvakantie, voorjaarsvakantie, meivakantie gaan de lessen gewoon door.

Wil je regelmatig tekenen en schilderen, maar heb je een drukke agenda, dan zijn er de flexlessen. Het werkt net als bij de Sportschool. Je koopt een abonnement en je geeft aan welke cursus je wilt volgen als hoofdkeuze. Je volgt zoveel mogelijk daar je lessen. Maar je bent vrij om op elk moment de lessen te volgen die je wilt. Zo kan je er zelfs voor kiezen om bij een abonnement, in één week 3 lessen naar keuze te volgen en vervolgens op vakantie te gaan of om je werkzaamheden in het buitenland te verrichten. Alleen cursussen waarop voldoende aanmeldingen zijn, worden aangeboden in het programma. Je kunt dit abonnement ieder moment kopen. De geldigheid is 4 maanden na aankoop; in de zomervakantie wordt het abonnement 2 maanden stilgezet. 

Visie

Alle cursussen hebben als uitgangspunt dat er op een hedendaagse wijze les wordt gegeven die wel het ambacht en technieken leert, maar er een hedendaagse en eigen interpretatie aan geeft. De kunstdocenten zijn professionele kunstenaars met een bevoegdheid of ervaring in het lesgeven. 

In de cursussen krijg je de mogelijkheid om je te verdiepen in één of meerdere teken- en schilder technieken onder individuele begeleiding. Je werkt individueel (in een groep) met persoonlijke begeleiding van een kunstdocent. Tijdens werkbesprekingen krijg je inspirerende feedback van de kunstdocent en medecursisten.

meer informatie over de cursussen vind u op tekenprogramma.net

Comments are closed.