Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Technologische ontwikkelingen in een organisatie

Tegenwoordig houden veel bedrijven zich bezig met de interne gang van zaken moderniseren. Ze willen graag bepaalde gewoontes doorbreken en vervangen. In het verleden was het heel gebruikelijk om alle uren die het personeel maakte in een Excel bestand in te voeren en dat op die manier constant bij te houden. Het was natuurlijk van essentieel belang dat die goed gebeurde zodat de werknemer niet te veel of te weinig uitbetaald zou krijgen.

 

Tegenwoordig zijn er applicaties ontwikkeld voor op de mobiele telefoon die het leven van werkgevers en werknemers een stuk makkelijker maakt. Zo is er een urenregistratie app ontwikkeld. Met deze app kun je online alle uren bijhouden die er zijn gewerkt. De werkgever hoeft het alleen goed te keuren. Je voert dus als werknemer je uren in en stuurt deze via de app naar je baas die deze dan beoordeelt. Het is voor iedereen veel makkelijker. Je kan in de app ook een wekker zetten zodat je nooit vergeet dat je je uren in moet voeren. Mocht de loonadministratie extern geregeld worden kan er ook via de app contact gelegd worden met die organisatie.

 

Naast een urenregistratie app werken veel bedrijven tegenwoordig ook met detachering software. Detachering software zorgt ervoor dat organisaties op een makkelijke manier detacheringsbureaus kunnen benaderen om zo nieuw personeel te werven voor de organisatie. Er zijn meerdere redenen waarom een bedrijf zou gaan detacheren. Vaak is het vervanging van een zieke of iemand die met zwangerschapsverlof is. Ook wanneer er bepaalde korte projecten bezig zijn of wanneer het ineens heel druk is in een periode kun je ervoor kiezen om een detacheerder aan te nemen. Soms is het wel lastiger werken met een detacheerder. Iemand die gedetacheerd zit bij de organisatie is natuurlijk niet in zijn geheel bekend met de cultuur van de organisatie. Dit kan soms problemen opleveren. Gelukkig komt dit niet vaak voor en weet een gedetacheerde zich snel aan te passen omdat zij dit gewend zijn.

 

Comments are closed.