Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Tandarts worden

Tandarts is een enorm verantwoordelijk en precies beroep. Je moet tenslotte het gebit van mensen naar hun wens maken. Tandarts in Utrecht maakt graag het gebit van mensen naar hun wens. Bovendien moet je alles van het gebit weten want je hebt als tandarts te maken met allerlei zenuwen in de mond. Mede omdat het zo’n verantwoordelijk beroep is, is het ook een zware studie. Maar wat je eigenlijk studeren wanneer je tandarts wilt worden?

Om de opleiding tandheelkunde aan de universiteit te doen moet je ten eerste in het bezit zijn van een vwo-diploma met het profiel Natuur en Gezondheid met natuurkunde of een vwo-diploma met het profiel Natuur en Techniek met biologie. Daarnaast ben je ook toelaatbaar wanneer je hbo-propedeuse of bachelor met vwo-certificaten wiskunde A, biologie, scheikunde en natuurkunde hebt.

Competenties:

–          Analyseren

–          Verantwoordelijkheid

–          Besluitvaardig

–          Precies kunnen werken

–          Zelfstandig werken

–          Samenwerken

–          Leidinggeven

–          Communiceren

–          Sociale vaardigheden

–          Luisteren

–          Leergierig

Om erachter te komen of de opleiding tot Tandheelkunde iets voor jou is en je in het bezit bent van één van bovenstaande diploma’s, kun je jezelf de volgende vragen stellen:

–          Heb ik mensen graag aan een gezond gebit?

–          Heb ik goede ogen en een vaste hand?

–          Kan ik goed samenwerken?

–          Heb ik goede communicatieve en sociale vaardigheden?

–          Kan ik goed met mensen omgaan en heb ik tact?

–          Kan ik met stress omgaan?

–          Ben ik geduldig?

Wanneer je de zesjarige opleiding tandheelkunde hebt afgerond, kun je aan de slag bij vrijwel iedere tandartspraktijk. Help jij mensen aan de prachtig, stralend gebit? Bekijk voor meer informatie onze website.

Comments are closed.