Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Spierpijn verhelpen

Spierpijn, iedereen kent het woord wel want iedereen heeft er wel eens last van gehad. Het kan door allerlei verschillende dingen veroorzaakt worden. Bijvoorbeeld na het sporten of na een andere inspanning.

Spierpijn
Spierpijn is een pijnlijk gevoel, zoals het woord al zegt, aan de spieren. In het lichaam bevinden zich enorm veel spieren, hierdoor kan spierpijn in het gehele lichaam ontstaan. Zoals we al zeiden kan spierpijn door allerlei verschillende dingen ontstaan. Een veel voorkomende oorzaak is echter sporten. Bijvoorbeeld wanneer je al een tijdje niet meer gesport hebt en je dan weer gaat sporten. De dag er na zal je spierpijn voelen op verschillende plekken in het lichaam. Je kunt echter ook spierpijn krijgen als je dagelijks sport.

Het lichaam geeft vaak signalen wanneer je last kunt gaan krijgen van spierpijn. Voornamelijk hardlopers hebben hier vaak mee te maken. Wanneer ze aan het rennen zijn beginnen ze al een beetje druk in bijvoorbeeld de benen te voelen. Echter blijven ze toch door rennen. Het gevolg hier van is dat ze de volgende dag spierpijn zullen krijgen.

Bij spierpijn is er eigenlijk sprake van een scheurtje in het spierweefsel. Dit klinkt echter een stuk ernstiger dan het daadwerkelijk is. Over het algemeen is spierpijn namelijk met een paar dagen, misschien een week, weer verdwenen. Op de tweede dag is de spierpijn het ergst en zal je er het meeste last van hebben.

Spierpijn, wat nu?
Spierpijn is dus heel normaal en het kan bij iedereen voorkomen. Wanneer je spierpijn hebt is het echter wel belangrijk om de spieren wat rust te gunnen. Ga dus niet gelijk weer sporten maar wacht hier eventjes mee tot de spierpijn weer wat minder is. Zo kunnen de spieren even rusten.

 

 

Comments are closed.