Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Speel je met de vraag scheiden of blijven?

Wat een dilemma! Scheiden of blijven. Deze vraag maalt vaak tijden in je hoofd. Alle kanten van elke beslissing komen voorbij. Soms denk je het te weten om de volgende dag weer te twijfelen. Wat staat je te wachten wanneer je verder alleen door het leven gaat? De impact is groot, zowel financieel als emotioneel. Niemand meer om belangrijke zaken mee te delen. Na een scheiding moet je alles alleen fixen. Maar voor hetzelfde geld is dat idee een verademing voor je. Je kan doen wat je wilt, hoeft geen compromissen meer te sluiten en kan je eigen leven vorm geven zoals jij dat wilt. Elke situatie is anders, maar hoe ga je antwoord krijgen op je vraag, scheiden of blijven?

Scheiden of blijven, wat nu

Als eerste moet je echt met je partner gaan praten. Uiteindelijk zal hij of zij deel uitmaken van dit probleem. Misschien valt er nog te repareren maar dan moet er wel samen aan gewerkt worden. Geef het een kans want scheiden is echt iets wat veel kost. Zeker wanneer jullie samen kinderen hebben loont het om het huwelijk te redden. Jullie zijn al zo lang bij elkaar dus een aantal maanden erbij is de moeite van het proberen waard. Misschien is het handig om er een onafhankelijke derde partij bij te betrekken. Denk aan een mediator of psycholoog. Zij kunnen de gesprekken leiden waardoor in ieder geval voorkomen wordt dat jullie in oude patronen vervallen.

Alles geprobeerd, maar toch een scheiding aanvragen

Als na alle inzet nu blijkt dat het toch niet mogelijk is om bij elkaar te blijven dan zit er niets anders op dan te scheiden.  Een scheiding aanvragen doe je met behulp van een advocaat of mediator. Zolang jullie met elkaar overweg kunnen heeft een mediator de voorkeur uit oogpunt van tijd en geld. Jullie zullen een echtscheidingsconvenant moeten opstellen. Bij aanwezigheid van minderjarige kinderen zal ook een ouderschapsplan gemaakt moeten worden.

scheiden of blijven

Leave a Comment