Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Soorten ketels

Soorten ketels

Wat is een VR ketel?

VR staat voor Verbeterd Rendement. Een Vr-ketel levert dus meer rendement dan een standaard ketel. Bij een Vr-ketel wordt ongeveer 90% van de energie gebruikt voor warmte.
Op dit moment zijn de CV-ketels die geïnstalleerd worden voornamelijk Hr-ketels. Maar een Hr-ketel is niet overal de beste keuze en kan soms niet eens geplaatst worden. Een Hr-ketel heeft namelijk een afvoer nodig omdat deze condenswater kwijt moet. Als er geen afvoer in de buurt is kan dat dus niet.

Wat is een HR ketel?

HR staat voor Hoog Rendement. Een HR ketel is dus een CV-ketel met een hoog rendement. Een Hr-ketel draait op gas en heeft een hoger rendement dan normale ketels. Een Hr-ketel geeft vaak een rendement dat hoger is dan 100%. Dat klinkt vreemd maar is echt zo. De reden hiervoor is dan een Hr-ketel de restwarmte, die bij andere ketels verloren gaat, ook omzet in energie.

Wat is een UHR cv ketel?

UHR staat voor Ultra Hoog Rendement. Deze ketel haalt dus nog meer warmte uit dezelfde energie dan een Hr-ketel over Vr ketel . De UHR-ketel is één van de laatste ontwikkelingen. Het hoge rendement van een UHR-ketel komt door de toevoeging van een warmtepomp. Deze maakt gebruik van externe temperaturen om warmte te winnen.

Wat is een HR-e ketel?

Een HR-e ketel is een nieuwe type ketel. Het mooie aan een HR-e ketel is dat deze ook stroom op kan wekken. Met alleen een HR-e ketel kan je dus je woning verwarmen, warm water gebruiken en elektriciteit opwekken. Waren er eerst nog een paar grote merken die dit type ketel in hun assortiment hadden, dit aantal neemt snel toe! Dit is absoluut de ketel van de toekomst.
Het nadeel van de HR-e ketel is dat deze op dit moment ongelofelijk duur zijn. Hierdoor is het de vraag of je de investering überhaupt ooit terug kan verdienen.

Comments are closed.