Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Soorten accu’s

Ze zijn niet meer weg te denken uit deze wereld. De accu’s we vinden ze in onze telefoons, auto’s, speelgoed en ga zo maar door. De oudste accu die we kenen wordt nog steeds gebruikt. Dit is de loodaccu. Het nadeel van deze accu is dat de accu in verhouding erg zwaar is en in een niet gesloten container zit. Het kan gevaarlijk zijn als de accu niet recht wordt gehouden. Deze accu wordt nog veelvuldig gebruikt aangezien de aanschaf prijs van deze soort accu’s laag ligt.

Een andere soort accu die volgens hetzelfde principe werkt als een loodaccu is de gel accu. Deze accu’s zijn veiliger aangezien de inhoud van de accu gemobiliseerd is door gel. Het zwavelzuur dat zich in de loodaccu’s bevond kon alle kanten op. Bij gel accu’s is dit niet.

Er zijn een heleboel soorten accu’s in allerlei soorten en maten, en voor een heleboel verschillende soorten toepassingen. Bekende namen in acculand zijn varia, centurion en de agm accu’s. Weet je niet precies welke accu je moet hebben vraag dan de specialist om de juiste accu voor je uit te zoeken. Want een niet juiste accu voor een bepaalde toepassing kan namelijk tamelijk gevaar zijn. Laat je dus altijd voldoende informeren.

Comments are closed.