Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Sloopauto, wat nu?

Het is altijd vervelend als blijkt dat je auto niet door de APK keuring heen komt. Helemaal vervelend wordt het als hij in zijn totaal wordt afgekeurd en de repartiekosten niet opwegen tegen het aanschaffen van een nieuwe auto. Niemand zit hierop te wachten, maar terugdraaien kun je het vaak niet. Daar zit je dan, met een auto waar je geen kant meer mee op kunt. Je kunt de auto niet meer opknappen, niet meer zelf gebruiken en ook niet doorverkopen. Dit is wat je zegt een ware sloopauto geworden, rijp voor de sloop.

Dit moment hoeft echter niet alleen maar kommer en kwel te zijn. Er is nog zeker wel een mogelijkheid die een gelukkige uitkomst biedt. Als je de sloopauto namelijk naar een autosloperij Amsterdam toe brengt, vang je vaak nog een leuk bedrag voor je oude auto. En dat is beter dan helemaal niets.
Afhankelijk van de staat waarin de onderdelen van de sloopauto verkeren, wordt bepaald hoeveel je voor de auto krijgt uitbetaald. Dit kun je dan gebruiken voor de aanschaf van een nieuwe auto. Uiteraard zijn bepaalde type sloopauto’s meer geld waard. Denk maar aan auto’s zoals Porsche, maar hierbij dient wel een kanttekening te worden gemaakt. Een Porsche wordt zelden naar de sloop gebracht, want de meeste van dit soort wagens worden uiteindelijk een oldtimer en dan worden ze eindeloos gerepareerd. Er zijn overigens wel types die wel naar de sloop worden gebracht. Hierbij kun je denken aan schadeauto’s of erg oude versleten auto’s.

Comments are closed.