Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Sinterklaas: het meest geliefde kinderfeest

Veel kinderen en volwassenen zijn gek op Sinterklaas. Het is een groot feest waarbij de kinderen veel cadeautjes krijgen en lekker kunnen snoepen.

Ook op tv wordt er veel aandacht aan besteed: kinderen kijken naar de intocht en zij kunnen het hele proces volgen. De meeste kinderen worden in die tijd drukker, ze vinden het erg spannend en gaan de schoen zetten. Sommige kinderen zetten dagelijks de schoen en zij krijgen dan regelmatig een cadeautje in de schoen. Voor het paard zetten zij dan een wortel in de schoen en vaak een tekening voor zwarte piet. Op deze manier geven de kinderen wat leuks aan Sinterklaas en zijn zwarte Pieten.

Het is een feest waarbij mensen vrolijk zijn, en vieren het dan ook vaak samen. De kinderen schrijven vaak een gedicht en komen bij elkaar om cadeautjes uit te pakken.

Sinterklaas is een leuk feest!

Het is en blijft een leuk feest. Ieder jaar is het een terugkerend feest waar iedereen dol op is. De meeste kinderen kijken er steeds extra naar uit: zij krijgen weer cadeautjes en kunnen ook dit jaar weer de speelgoedboeken induiken en leuke cadeaus uitkiezen.

Ook op scholen wordt er veel aandacht aan besteed en daar knutselen en zingen ze volop mee. De kinderen hebben het dan extra naar hun zin, want Sinterklaas op school wordt ieder jaar ook voorzien.

Het is een feest dat al weken van tevoren begint en waar mensen zich goed op voorbereiden. Dankzij dit leuke feest worden ieder jaar weer veel kinderen blij gemaakt. Ze kijken vaak weer uit naar het volgende jaar, zodat Sinterklaas en zijn zwarte pieten opnieuw naar ons land komen.

Comments are closed.