Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Shisha blijft worden verkocht

Het roken van sigaretten, sigaren, een waterpijp, shag of een pijp kan zoals bekend schade aanrichten aan de gezondheid van de roker of schade aan de gezondheid van een omstander aanrichten. De teksten en afbeeldingen op de pakjes sigaretten liegen er dan ook niet om. Deze tekst en afbeeldingen gaan over de dingen die je als roker allemaal kan krijgen.

Daarom wordt het aantal plekken waar je in Nederland nog mag roken steeds meer beperkt. In veel openbare ruimtes mag je daarom niet meer roken, omdat je daarmee de gezondheid van de omstanders kan aantasten.

Sinds 1 juli 2008 is het daarom verboden om openbaar in horecagelegenheden te roken, omdat sommige mensen ongemerkt last hebben van het roken van anderen. Er mag dus niet meer in het openbaar worden gerookt in horecagelegenheden, terwijl de horeca wel de plek is waar altijd gerookt werd. Tegenwoordig mag je daarom alleen nog in speciale rookruimtes roken.

Shisha lounges worden ook gezien als horeca, maar willen helemaal geen dingen ter consumptie aanbieden dan alleen aladin waterpijp en andere shisha kopen. Toch waren ook deze shisha lounges verplicht om rookruimtes te maken waar mensen naartoe kunnen gaan als ze willen roken. Ondanks dat de regel niet leuk wordt gevonden, zit er voor veel lounge eigenaren niet veel anders op dan naar de regelgeving luisteren. Daarom werd er in al die lounges een rookruimte gemaakt waar je mocht roken. Daardoor raakte een deel van de horecaondernemers een deel van hun ruimte kwijt en konden daarom minder omzet draaien.

Overigens geldt deze regeling alleen voor ruimtes in het pand, want buiten mag je wel roken en dat geldt ook voor een (overdekt) terras. Een ruimte wordt als terras gezien als één wand helemaal open is. Dit is allemaal pas toegestaan als het roken geen overlast voor omstanders zal veroorzaken.

Comments are closed.