Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Schroom niet om partneralimentatie te vragen bij scheiding

Je bent de enige niet. Dat is een schrale troost. Jullie gaan scheiden en of het nou een wens van twee kanten is of slechts van één van jullie; het blijft een emotionele gebeurtenis. Gevoelens staan voorop. Logisch want je bent ooit getrouwd in mooie tijden met het idee dat het huwelijk voor altijd zou zijn. Je houdt van elkaar en neemt een groots besluit om samen je leven te delen. Een huwelijk in stand houden gaat niet vanzelf. Helaas nemen velen een huwelijk voor lief waardoor na jaren de koek op is. Waar niet wordt geïnvesteerd blijft de tijd stilstaan. Dat geldt voor alles en een relatie leeft niet van de lucht. Het is in feite ook werken anders bloedt de relatie dood. Dan is het logisch dat mensen op zoek gaan naar iets nieuws of anders. Dan rest er slechts nog het aanvragen van de scheiding.

Partneralimentatie

Scheiden brengt veel in beweging. Er moet verdeeld worden. Alles wat samen is opgebouwd moet verdeeld worden. Je kan het zo gek niet bedenken of er moet een bestemming voor gevonden worden. En tijdens deze verdeling wordt je met je neus op de feiten gedrukt: de een heeft zo meteen een veel hoger inkomen dan de ander. Een verschil dat oneerlijk voelt omdat jullie allebei je steentje hebben bijgedragen in het huwelijk. Misschien verdient de een meer maar heeft de ander geïnvesteerd in de zorg en opvoeding van de kinderen. Of er is een andere reden waardoor het verschil in inkomen significant is. Dan kan er recht op partneralimentatie bestaan. Ondanks dat er stemmen opgaan om dit af te schaffen of in te perken kan er nog steeds 12 jaar recht op een bijdrage bestaan.

Bereken de hoogte van de alimentatie

Er zijn online rekentabellen te vinden waarmee de hoogte van de alimentatie berekend kan worden. Komen jullie er samen niet uit, leg het dan voor aan de mediator of advocaat. Jullie kunnen geholpen worden met het vaststellen van de partneralimentatie.

alimentatie

Leave a Comment