Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Schoonmaaktips voor goud

Wanneer u een gouden ketting koopt wilt u natuurlijk dat deze altijd zo mooi blijft als dat die is wanneer u hem net heeft gekocht. Toch wilt u graag dat ze hetzelfde blijven als dat u ze gekocht heeft. Echter verliezen veel gouden sieraden hun glans doordat vuil, crème en zeep zich aan het sieraad hecht. Daarom hierbij een aantal tips om uw sieraden als nieuw te houden!

Goud of platina

Sieraden die van goud of platina zijn kunnen schoongemaakt worden door ze in een mengel van kokend heet zeepsop met een scheutje ammonia te wassen. Nadat u ze heeft gewassen moet u de sieraden even afspoelen met heet water.

Sieraden met doorzichtige stenen

Bij dit soort sieraden is het belangrijk dat u ze ietsje voorzichtiger schoonmaakt. Ook hierbij gebruikt u een mengsel van kokend heet zeepsop met een scheutje ammonia, maar sommige stenen zijn erg gevoeliger voor temperatuurverschillen. Hier moet u dus alert op zijn.

Diamanten

Diamanten sieraden kunnen het beste iedere dag schoongemaakt worden waardoor de diamanten prachtig blijven glanzen en stralen. Hiervoor is de beste tip om de sieraden in een potje met alcohol te leggen waardoor het vuil zich oplost.

Durft u het niet aan om uw sieraden thuis schoon te maken? De juwelier in Arnhem geeft u graag advies voor het schoonmaken van uw sieraden. Voor meer informatie kunt u ook de website bekijken.

Comments are closed.