Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Scheiden of blijven: maak de juiste keuze

Scheiden of blijven? U bent waarschijnlijk niet de enige persoon in Nederland die over deze kwestie het hoofd breekt. In sommige gevallen is de keuze relatief makkelijk, maar meestal is er nog behoorlijk wat om af te wegen. En omdat dit dus nogal veel kan zijn heeft u wellicht er wel wat aan als u een paar belangrijke punten en tips kunt bekijken die ik u in dit artikel ga laten zien. Er zijn namelijk heel veel redenen om ervoor te kiezen om uit elkaar te gaan, maar soms is dit toch niet te beste keuze. Maar dit kan zeker ook andersom zo zijn!

Waarom kiezen voor blijven

Misschien is het niet altijd de meest voor de hand liggende keuze; maar blijven is voor veel mensen toch beter dan scheiden. Dit kan liggen aan bijvoorbeeld geloofsovertuigingen of mogelijk financiële redenen, maar ook heel veel andere zaken. Heeft u kinderen? Veel mensen die toch bij elkaar blijven hebben kinderen. Voor hen is het soms beter om op te groeien met twee ouders in plaats van één of beiden maar alleen om de beurt. Vooral kinderen die nog erg afhankelijk zijn maar al wel beseffen wat er gebeurt kunnen erg lijden onder een scheiding. Maar als u en uw partner echt niet meer samen kunnen zijn in dezelfde kamer zonder ruzie is het wellicht ook beter voor de kinderen om te scheiden.

Scheiden toch de juiste keuze

Als u denkt dat scheiden toch de beste optie is en u hier heel lang over nagedacht heeft zijn er nog een aantal dingen waar u naar zou moeten kijken. Scheidingen zijn namelijk erg intens en kunnen uw hele leven overhoop gooien, vooral door onenigheden die er kunnen ontstaan en door oneerlijke of onduidelijke afspraken. Daarom kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van een mediator of andere vorm van scheidingshulp. Dan heeft u tenminste een beetje garantie dat u vredig uit elkaar zult gaan. Klik op de links in dit artikel voor meer informatie over hoe en waar u hulp met uw echtscheiding kunt verkrijgen. Handel in ieder geval nooit te snel, scheiden is niet niks.

Scheiden of blijven

Comments are closed.