Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Scheiden of blijven is een reuzedilemma

Voordat jullie gingen trouwen was er een tijd van huwelijksvoorbereidingen. Een aangenaam proces en enigszins spannend. Hopelijk was de huwelijksdag een mooie en memorabele zodat jullie hier met een goed gevoel op terug kunnen kijken. De wereld lag voor jullie open. Alleen is het anders gelopen dan jullie dachten of misschien geldt dat alleen voor één van jullie; zijn verwachtingen niet uit gekomen. Betekent de twijfel het einde van jullie huwelijk? Doemt de vraag ‘scheiden of blijven’ op? Dan is er in eerste instantie werk aan de winkel. Het hoeft namelijk niet het einde van jullie huwelijk te betekenen.

Werk aan de winkel

Een crisis in je relatie kun je te boven komen. Dat zoiets niet vanzelf gaat is duidelijk. Er is werk aan de winkel. De juiste hulp hierbij is dan van harte welkom. Een mediator kan die hulp bieden. Mocht de verzoening uiteindelijk niet lukken dan is deze mediator ook nodig bij de echtscheidingsprocedure. Tijdens de mediation zijn er gesprekken waarin jullie de afgelopen tijd gaan reflecteren. Welke gevoelens leven er, welke wensen, wat vond je fijn en wat niet meer. Wat mis je. Vragen die in de gesprekken tot bewustwording leiden en uiteindelijk tot antwoorden. Mediation kan helpen om de communicatie tussen jou en je partner gestructureerd op gang te brengen.  Vaak luisteren stellen niet goed meer naar elkaar, dat zorgt voor onbegrip. Het onbegrip zorgt voor vraagtekens over het huwelijk en uit zich in de vraag scheiden of blijven.

Geen succesvol huwelijk? Wel een goede scheiding

Als tijdens de gesprekken blijkt dat de kloof om nader tot elkaar niet te overbruggen is hebben jullie ook antwoord op de vraag scheiden of blijven. Wel een pittig besluit want jullie gaan uit elkaar. Scheiden en dan? De mediator kan jullie begeleiden in alles wat nodig is om jullie levens te ontvlechten. Een hele klus maar gelukkig kunnen jullie deze laatste stap nog samen maken. Alles wat van belang is wordt geregeld en vast gelegd in een echtscheidingsconvenant. Jullie hebben er alles aan gedaan om het huwelijk te redden maar het is helaas niet gelukt. Zorg ervoor dat de scheiding wel goed lukt.

scheiden of blijven

Leave a Comment