Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Scheiden of blijven een moeilijke beslissing

Scheiden of blijven, dat is de vraag. Of het beter is om samen te blijven, zonder garantie dat het beter gaat worden. Of om toch ervoor te kiezen een eind aan het huwelijk te maken. En daarmee hopend dat er niet bijvoorbeeld sprake is van een vechtscheiding. Want dan zit u al helemaal in de problemen. Gelukkig kunt u dan hulp inschakelen van bijvoorbeeld een bemiddelaar. Maar dan moet u wel eerst zeker weten dat u gaat scheiden natuurlijk. Lastig. Vooral als u probeert na te denken wat nou het beste is voor uw kinderen, scheiden of blijven? Ik hoop met dit artikel deze keuze iets overzichtelijker te maken. Daarnaast wil ik u informatie geven over wie u kunt inschakelen als u wel gaat scheiden.

Scheiden of blijven een moeilijke beslissing

Scheiden of blijven het is een moeilijke beslissing, omdat uit elkaar gaan is zeker niet altijd het beste voor iedereen. Ik ken meerdere verhalen van mensen die behoorlijk spijt hadden dat ze gescheiden waren, omdat de vlam weer aanwakkerde of omdat de kinderen het zo moeilijk hadden. Sommigen daarvan zijn ook weer bij elkaar gekomen en dus hertrouwd. Maar u begrijpt dat dit een relatief duur geintje is geworden op die manier. U moet niet onderschatten hoeveel een scheiding kan kosten. Financiële redenen kunnen trouwens dus ook een reden zijn vol te houden, of juist niet. U moet wel weten dat het natuurlijk altijd mogelijk is om te kiezen voor een scheiding, dus als u echt twijfelt raad ik u aan de situatie nog even aan te zien!

Hulp bij scheiden

Op een gegeven moment bent u er toch uit en heeft u besloten wel te scheiden. Nu verloopt het uit elkaar gaan altijd een beetje rommelig, maar ik verzeker u; de kans dat dat later erger wordt is zeer aanwezig! Daarom is het niet verkeerd alvast een bemiddelaar in te schakelen. Deze kan namelijk bij conflicten de boel sussen en meedenken met beide partijen over het maken van afspraken. Op die manier voorkomt u potentiële escalaties en houdt u uw scheiding eerlijk en rustig. Klik op de linkjes om contact op te nemen en te informeren naar bemiddeling.

Scheiden of blijven

Comments are closed.