Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Scheiden of blijven een lastig dilemma, wat is verstandig?

Scheiden of blijven. Wat is, in uw totaal unieke geval, eigenlijk het beste om te doen? Scheiden, of bij elkaar blijven? Er zijn hele goede redenen om te scheiden, maar ook om dit niet te doen! Denk maar aan de kinderen, of financiële redenen. En stel nu dat u wel gaat scheiden. Waar en hoe moet u die aanvragen? En wie kan u helpen als het mis gaat? Daar ga ik hopelijk met dit kleine artikel duidelijkheid over brengen. Dit dilemma is op zichzelf zeker al lastig  genoeg, dus wellicht kunt u een beetje objectieve hulp wel gebruiken…

Scheiden of blijven met kinderen

Kinderen zijn vaak de reden voor veel mensen om toch nog bij elkaar te blijven. Zij zijn vaak nog op een kwetsbare leeftijd waarin zekerheid centraal hoort te staan. Een plotselinge verandering zoals een scheiding kan heel veel verwarring en angst veroorzaken, zeker als één van uw kinderen bijvoorbeeld autistisch is of ergens anders onder lijdt. Soms hebben kinderen nog als ze al volwassen zijn last van een scheiding, zeker vechtscheidingen. Maar sommige mensen zijn ook gewoon bang dat als ze gaan scheiden ze spijt krijgen. Misschien kunt u eerst relatie therapie proberen in dat geval. Denk er eerst in ieder geval goed over na voor u uw huwelijk ontbindt!

Scheiding aanvragen de beste oplossing

Is een scheiding aanvragen naar jouw idee de beste oplossing? Dit moet u doen via uw advocaat die u aanvraag indient bij de rechtbank. Na een tijdje krijgt u dan uitsluitsel of deze geaccepteerd is. Daarna kunt u beginnen aan de scheiding. Er moeten afspraken gemaakt worden, en een ouderschapsplan opgesteld. Het kan zijn dat u hierbij hulp zoekt. Of wanneer uw scheiding verkeerd lijkt te gaan. Klik in beiden gevallen dan op de links om contact op te nemen en een mediator in te schakelen die u kosten wat het kost gaat helpen! Zo staan u en uw (ex-)man er niet alleen voor.
scheiding aanvragen

Comments are closed.