Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Scheiden of blijven: de opties

Het leven kent nogal wat dilemma’s. Een van de grootste is die van gehuwden die niet meer zeker weten of ze in het huwelijk willen blijven. Scheiden of blijven, een duivels dilemma. Iedereen weet uit ervaring of van horen zeggen dat scheiden een enorme stressor is. En naast de emotionele last is daar ook nog de financiële. Zijn er kinderen in het spel dan wordt het helemaal een pijnlijke aangelegenheid. Scheiden kost geld, veel geld. Je verliest veel om er je vrijheid voor terug te krijgen. Het is dus zaak om heel goed na te denken alvorens de beslissing te nemen.

Scheiden of blijven beslis niet alleen

Wat in ieder geval gedaan moet worden is in gesprek gaan met je partner. Als jij degene bent die worstelt met de vraag of scheiden niet beter is, dan zal je partner vroeg of laat toch deelgenoot worden van jouw dilemma. Zeg je niets dan zal de ander dat zeker merken. Vertel je eerlijk wat je overwegingen zijn dan ontstaat er ruimte voor een gesprek. Dat kan leiden tot en kans om het huwelijk te redden. Soms is daar (relatie)therapie voor nodig maar het is de moeite van het proberen waard. Scheiden kan altijd nog.

Als scheiden de enige optie is: scheiding aanvragen

Komen jullie samen tot de conclusie dat jullie toch willen scheiden dan moeten jullie de scheiding aanvragen. Een scheiding aanvragen doe je bij de rechtbank via een mediator of advocaat. Een mediator geniet de voorkeur wanneer jullie in goed overleg uit elkaar gaan. Ik ken mensen die zijn gescheiden, met verlies hun huis moesten verkopen en uiteindelijk weer bij elkaar zijn gekomen en gebleven. Je kan het een geluk bij een ongeluk noemen maar het heeft ze veel geld gekost. Het loont dus echt de moeite om alle opties te overwegen. Ga niet over 1 nacht ijs.

scheiden of blijven

Leave a Comment