Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Scheiden of blijven, dat is de vraag

Scheiden of blijven: het is niet wat je ooit voor ogen had maar de laatste tijd denk je steeds vaker aan scheiden. Het speelt zich allemaal in je hoofd af; het maalt en gedachten zetten zich vast. Je partner heeft wellicht helemaal niets door en leeft het dagelijkse leven. Er komt een moment dat je je partner moet gaan inlichten over je twijfels en bedenkingen. Beter nu dan later want het kan zo maar zijn dat door open kaart te spelen, jullie er nog samen uit gaan komen. Ruimte geven en krijgen om te werken aan de relatie is dan een must. Een huwelijk weg gooien kan altijd nog. En dat is echt geen makkelijke weg. Er moet veel geregeld worden; het blijft niet bij die wens om te scheiden. Nee, je hele leven gaat op de kop. En zeker als er kinderen in het spel zijn wordt het soms een emotioneel slopende aangelegenheid.

Blijven is vaak beter, niet altijd makkelijker

Blijven in het huwelijk is de moeite van het proberen waard. Jullie kunnen vastgeroeste patronen veranderen, betere afspraken maken, verwachtingen naar elkaar uitspreken of tijd vrij maken voor elkaar in plaats van voor het huishouden, de kinderen of het werk. Investeren in elkaar hoeft niet moeilijk te zijn. Een mediator kan jullie daarbij helpen. Op een leuke en effectieve wijze weer zin krijgen in jullie relatie, dát staat voorop.

Als het echt niet anders kan

En mochten de pogingen geen vruchten afwerpen dan volgt er alsnog de weg naar het aanvragen van de scheiding. Een scheiding aanvragen is een emotionele, intensieve en intense tijdrovende klus. Zorg ervoor dat je te allen tijde met elkaar in gesprek blijft. Dat is de enige manier om goed uit een scheiding te komen. Laat je bijstaan door een mediator. Deze zal ervoor zorgen dat niets over het hoofd wordt gezien en dat alles netjes in het echtscheidingsconvenant komt. Maar als het aan mij ligt: haal eerst het onderste uit de kan en probeer het samen!

scheiden-of-blijven

Comments are closed.