Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Scheiden doe je niet alleen maar met een mediator

Geen mens zit te wachten op een zogenaamde vechtscheiding. Daaruit komen allen verliezers voort. Een lange kostbare strijd om wat? Vaak gaat het alleen om trots, verpakt in een papiertje van ‘ik wil gehoord worden’ of ‘ik kom voor mijn rechten op’ of ‘mijn ex zorgt niet goed voor ons kind’. Meestal zit daar gekrenkte trots, pijn of verdriet onder. Dus laten we er even vanuit gaan dat je die weg niet in wilt gaan. Zelfs niet wanneer je vindt dat je toekomstige ex-partner onredelijk is. Bedenk dat het andersom ook zo het geval kan zijn. De uitdaging is nu om zo fatsoenlijk en objectief mogelijk het proces van scheiden in te gaan. Hoe doe je dat?

Scheiden kan niet alleen

Jullie hebben hulp nodig. Er zijn te veel zaken waar jullie onderling niet uit komen. Of er spelen toch nog te veel emoties mee bij de besprekingen van verdelen en opstellen van echtscheidingsconvenant en/of ouderschapsplan. Dan is een mediator de uitgelezen persoon om jullie verder te helpen. Een mediator luistert maar is onpartijdig. Een mediator heeft ruimte en oog voor de emoties maar zal erop toe zien dat beslissingen zo objectief en eerlijk mogelijk genomen worden. Een mediator zorgt ervoor dat niets aan het toeval wordt overgelaten. Met behulp van een mediator zal er een eerlijk en redelijk echtscheidingsconvenant geproduceerd worden.

Een mediator: een grote hulp in een nare situatie

Een mediator heeft dus anders dan een advocaat ook oog voor de zachte kant van een scheiding. En dat is heel fijn want daarmee voel je je gehoord en gezien. Gedurende het hele scheidingsproces biedt een mediator hulp. Uiteindelijk zal hij of zij alle benodigde documenten aanleveren bij de rechter zodat deze zonder hobbels het convenant onverkort zal overnemen. Pas als de scheiding bij de burgerlijke stand is ingeschreven is de scheiding definitief. Dan kan het nieuwe leven een aanvang nemen.

mediator

Comments are closed.