Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Samenwonen maar niet trouwen, waar moet ik op letten?

U gaat samenwonen met uw vriend of vriendin. Natuurlijk is dit een fantastische periode in uw leven. Alles lijkt heerlijk te gaan, en op dit moment denkt u waarschijnlijk niet aan de gevolgen mocht het ooit mis gaan tussen jullie. Sterker nog, waarschijnlijk denkt u helemaal niet aan dat het ooit mis zou kunnen gaan. Het is heel erg begrijpelijk, maar toch is het verstandig om eens met een notaris te gaan praten. Door het opstellen van een samenlevingsovereenkomst kunnen problemen in de toekomst worden beperkt. Zeker wanneer jullie een huis gaan kopen is dit verstandig, maar ook wanneer er gehuurd wordt kan het uitkomst bieden.

Bepalingen samenlevingsovereenkomst

Een samenlevingscontract wordt opgesteld om te bepalen welke bezittingen van wie zijn. Mocht 1 van de personen een schuld hebben, kan ook dit notarieel worden vastgelegd zodat de ander niet in de problemen komt. U kunt zo met een gerust hart gaan samenwonen met uw partner. De prijs die wordt gerekend voor een dergelijk contract mag de notaris helemaal zelf bepalen. U kunt echter uitgaan van ongeveer 200 – 300 euro. Een kleine investering die u in de toekomst heel erg veel geld kan schelen. Daarnaast geeft het voor beide partijen ook een stukje rust. Je weet waar je aan toe bent, en er zullen geen scheven gezichten zijn mocht er in de toekomst onverhoopt iets mis gaan!

Advies

Als u niet precies weet waar u aan toe bent en of het verstandig is om een overeenkomst op te laten stellen, neem dan eens contact met uw notaris op. Er wordt uiteraard ook advies gegeven, en u weet zo precies waar u aan toe bent!

 

Comments are closed.