Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Samen op pad met Samen50plus!

wandelenKlaas Wijker uit Santpoort is 48 jaar oud en bruist van de ideeën. Daarom is hij 4 Concepts gestart, een bedrijf dat zich bezighoudt met het uitwerken van die ideeën. Onlangs is een online platform gelanceerd uit de koker van dit bedrijf dat 50-plussers met eenzelfde interesse bijeen brengt. Uitdrukkelijk niet bedoeld als datingsite, maar om op eenvoudige wijze wat meer gezelligheid in het leven van senioren te brengen.

“Het idee van de website samen50plus ontstond toen ik bemerkte dat in de kennissen- en familiekring van mijn vrouw en mij steeds vaker mensen door een scheiding, verhuizing of verlies van baan in een isolement raken. Daarnaast zijn er veel mensen, ook stellen, die graag een passie of hobby willen delen met anderen. Ik ben bijvoorbeeld een gepassioneerd wijnliefhebber, maar ik vind het lastig om alleen naar proeverijen te gaan.”

Samen wandelen of fietsen, samen naar het museum, naar een beurs, workshop, concert of evenement, samen een weekendje weg of zelfs samen op vakantie; de website samen50plus brengt mensen bijeen. ,,De huidige 50-plusser is voor mij de 30-plusser van 30 jaar geleden.

De 50-plusser staat volop in het leven, heeft vaak wel wat te besteden en wil met volle teugen van het leven genieten.” Klaas heeft ondervonden dat de digitale wereld twee kanten heeft. ,,Het kan isoleren, maar kan ook laagdrempelig zijn in het vinden van nieuwe vriendschappen. Ik wil bereiken dat ik een online community creëer waarin mensen met elkaar in contact komen, maar ook in staat worden gesteld hun eigen groepen te formeren. Op termijn zullen leden ook gebruik kunnen gaan maken van interessante kortingen en aanbiedingen en er zullen regionale evenementen georganiseerd worden.” De site onderscheidt zich door zijn laagdrempeligheid, gebruiksgemak en dynamiek.

Voor lezers van de 50PlusWijzer geldt een aantrekkelijke aanbieding. Wie zich tot 1 oktober aanmeldt op de site, ontvangt de eerste drie maanden een gratis lidmaatschap. Bij de inschrijving kan men gebruikmaken van de couponcode: SAM50. Daarna bedraagt een lidmaatschap voor drie maanden tien euro en voor een jaar vijfentwintig euro.

Het adres is www.samen50plus.com.

Comments are closed.