Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Rot klusjes in het huishouden

In het huishouden heb je af en toe rot klusjes zitten waar je echt tegenop ziet. Soms weerhoudt dit je er dan ook van om het rot klusje daadwerkelijk uit te voeren. Wij zitten in dit artikel een paar rot klusjes op een rij en geven je dan ook gelijk handige tips om ze toch uit te voeren.

 

Vuilnisbak schoonmaken

 

Je vuilnisbak schoonmaken kun je het beste buiten met een tuinslang of hogedrukspuit doen. Mocht het buiten niet gaan dan kun je het ook gewoon in de douche of in bad doen. Doe er gewoon een beetje chloor of Dettol in en spuit de vuilnisbak zo schoon. Zorg dat het water zo heet mogelijk is en laat de vuilnisbak achteraf goed drogen.

 

Voegen schoonmaken

 

Na het voegen wit maken wil je de voegen natuurlijk ook wit houden. Voegen schoonmaken is normaal wel een typische rot klus. Een tip hierbij is om water met bleekmiddel te mengen en dan de voegen schoon te maken met een tandenborstel. Dit werkt ook bij schimmels.

 

Ramen lappen

 

Dit lukt het beste wanneer je het doet op een grijze dag en een beetje spoelglans toevoegt aan het hete water. Gewoon sponzen een droogtrekken. Nog beter is om een beetje autoshampoo aan het water toe te voegen. hiermee voorkom je dat de regen vlekken achterlaat.

 

Stofzuigerzak vervangen

 

Dit kan zeker zonder een stofwolk in je gezicht te krijgen. Plak eerst het gat in de zak af met tape voor je de zak eruit pakt. Wanneer je een zakloze stofzuiger hebt kun je deze het beste buiten legen. Houd de stofzuiger diep in de vuilnisbak en schudt hem zo rustig leeg.

 

Was vouwen

 

Dit is echt een eitje met een vouwbord. Kijk op Marktplaats of bij Blokker voor een exemplaar, deze koop je al voor een tientje. Je kunt er ook zelf een maken, op YouTube staan hier genoeg tutorials voor. Zoek op: ‘folding board tutorial’ en je hebt er zo een gemaakt.

 

Met deze tips zouden deze rot klusjes toch een stuk minder rot moeten worden. Succes!

Comments are closed.