Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Rijschool in Groningen gezocht?

Ben je op zoek naar een rijschool?

Ben je op zoek naar een rijschool in Groningen of Winschoten? Of heb je een rijbewijs gehaald en ben je benieuwd wat je er allemaal me mag besturen? Wat mag je allemaal met een rijbewijs B? Vaak weten mensen niet wat je allemaal mag met een rijbewijs B. Bijvoorbeeld het besturen van een auto met aanhangwagen. Ook kan het zijn dat je nog een rijbewijs moet halen bij bijvoorbeeld een rijschool in Winschoten?

Autorijbewijs B gehaald, wat nu?

Wanneer je in het bezit bent van een autorijbewijs B mag je een auto besturen met aanhangwagen, maar alleen in de volgende situaties:

  • De toegestane maximummassa van aanhangwagen of oplegger is minder dan 750 kilo. De toegestane maximummassa is het lege gewicht + het laadvermogen.
  • Is de aanhanger of oplegger zwaarder dan 750 kilo? Dan is rijbewijs B toegestaan, als de toegestane maximummassa van beide voertuigen samen niet meer bedraagt dan 3.500 kilo.

Wil je met jouw auto een zwaardere aanhanger voorttrekken zoals een boottrailer of caravan dan heb je een rijbewijs BE of B+ code 96 nodig die je kan halen bij een rijschool in Winschoten. 

Aanhanger mag zwaarder zijn dan auto

De aanhanger mag zwaarder zijn dan de lege auto die jij bestuurd. Maar uit het kentekenbewijs van de auto moet dan wel blijken dat de auto een dergelijke zware aanhanger of oplegger mag trekken. Tot 19 januari 2013 moest de aanhanger of oplegger lichter zijn dan de ledige massa van de trekkende auto, dat is het gewicht zonder lading en inzittenden.

 Autorijden vanaf 17 jaar bij de rijschool in Groningen

Wanneer je 17 bent kun je al je rijexamen categorie B doen. En als je geslaagd bent dan mag je tot je 18e onder begeleiding van een coach autorijden. Dit experiment met begeleid rijden duurt tot 2016 en heet 2toDrive. Klik hier voor meer informatie over het halen van je rijbewijs!

Comments are closed.