Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Psychologische hulp

Wanneer je niet zo lekker in je vel zit, is het belangrijk dat je hulp zoekt. Natuurlijk ga je in zo’n geval op zoek naar de beste hulp: je wilt immers zo snel mogelijk weer lekker in je vel zitten. Gedurende het proces krijgt de psycholoog alles over je te weten, het is dan ook belangrijk dat je deze persoon volledig vertrouwt. Al deze factoren maken dat de keuze voor een psycholoog een weloverwogen keuze moet zijn. De Piekerpoli is een goede optie. Dit is een zorgvuldig samengesteld collectief van psychologen. Omdat hun vestigingen door het hele land verspreid zijn, is het voor iedereen goed te bereiken. Je kunt er terecht voor emdr therapie Amsterdam, relatietherapie, cognitieve gedragstherapie en nog veel meer.

 

Een burn-out is voor veel mensen een reden om naar de psycholoog te gaan. Behalve bij wat oudere mensen, komen burn-outs ook steeds vaker voor bij studenten. Sommigen denken dat studenten de hele dag niets anders doen dan feesten en bier drinken, maar niets is minder waar. Zo voelen studenten tegenwoordig vaak een enorme prestatiedruk. Familie wil dat zij het goed doen en ook scholen stellen steeds hogere eisen om door te mogen naar het volgende jaar. Dat was nog niet alles. Omdat studenten tegenwoordig moeten lenen, is het bijna onmogelijk om af te studeren zonder enorme studieschuld. Dit is iets wat veel studenten zorgen baart. Wanneer je je hierin herkent kun je bijvoorbeeld op zoek naar een psycholoog den haag.

 

Naast deze zorgen omtrent de studie ervaren veel jongeren ook stress door sociale druk. Jongeren zitten veel op social media en volgen hier vaak de zogeheten influencers. Deze mensen delen vaak veel dingen uit hun leven, dit zijn voornamelijk de positieve dingen. Hier kunnen jongeren onzeker van worden, omdat ze hun eigen leven gaan vergelijken met de ogenschijnlijk perfecte levens van deze mensen. Dit is natuurlijk totaal niet realistisch: niemand leidt een perfect leven.

Comments are closed.