Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Projectmanagement software

Wat is nu eigenlijk projectmanagement en welke software moet ik gebruiken?

Een project is een tijdelijk werkverband van een aantal mensen om een vooraf vastgesteld doel te bereiken met vaak een vast budget. De begeleiding van het project vanaf het begin tot het einde omvat het “projectmanagement”.

Een projectorganisatie bestaat meestal uit een projectleider, een project secretariaat, meerdere projectleden en enkele adviseurs. Samen probeert de projectgroep het project tot een positief einde te brengen. Een project kent een aantal fasen. Om deze fase te bewaken kan men gebruik maken van software. Een bekende is MS project van Microsoft. Voor complexere projecten wordt er meestal gebruik gemaakt van Oracle Primavera P6.

De beheersing van projecten is vaak het aller lastigste de software kan daarbij een stok achter de deur zijn. Primavera is wereldwijd bekent en kent ontzettend veel mogelijkheden. Het programma is te koppelen met een een heleboel andere software systemen.

Projectmanagement kan bij grote bedrijven niet meer zonder deze software. Wilt u mee informatie over de software en zoekt u een Nederlandse partij. Neem dan eens een kijkje op de website van de ARAM Group. Aram Group is specialist op het gebied van projectmanagement en kan iedereen opleiden tot een uitstekend projectmanager.

Comments are closed.