Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Positief blijven tijdens een scheiding

De maanden rondom een scheiding worden vaak ervaren als een zware, emotionele periode. Je neemt afstand van de persoon waarvan je dacht dat je de rest van je leven zou doorbrengen. Je gaat door een rouw proces. Dit geldt wanneer jij wilde scheiden, jij en je partner wilden scheiden of wanneer jouw partner wilde scheiden. Ondanks dat een scheiding de juiste beslissing kan zijn, komt er vaak veel bij kijken.

 

Wanneer jullie samen kinderen hebben, zijn er veel punten die besproken moet worden. Hoeveel dagen zijn de kinderen bij jou en hoeveel dagen brengen ze door bij hun andere ouder. Maar ook de grote lijnen van het opvoeden. Je krijgt hierbij te maken met  familierecht. Er zijn veel regels en wetten die voorschrijven wat er geregeld moet worden, waardoor je het gevoel kan krijgen dat je de bomen door het bos niet meer ziet. Om je daarbij te helpen, kunnen contact zoeken met een advocaat. Er zitten overal in Nederland goede advocatenbureaus. Typ bijvoorbeeld Advocaten Delft in de zoekmachine en je krijgt meteen vele opties.

 

Een advocaat helpt je bij alle juridische zaken van een scheiding, maar je hebt ook steun nodig op persoonlijk en emotioneel vlak. Probeer je hart te luchten bij familie en vrienden. Zij kennen jou het beste en kunnen daardoor het beste advies geven, mocht dit nodig zijn. Maar allerbelangrijkste is dat zij een luisterend oor kunnen bieden. Probeer wel positief te blijven na een scheiding. Het kan verleidelijk zijn om dit niet te doen in deze zware periode, maar blijf leuke dingen doen. Zoek bijvoorbeeld oude vrienden op of begin met een nieuwe hobby. Op deze manier wordt je vanzelf weer de oude of zelfs een betere versie van jezelf! Een scheiding vormt een nieuw begin, je kan het zien als een frisse start. Leef je leven zoals jij dat wilt, je hebt nu de kans om je eigen leven opnieuw vorm te geven.

Comments are closed.