Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Plaatsen van zonnepanelen

Zonnepanelen dienen altijd op de juiste plaats te staan. Tenminste, wanneer je het meeste geld wilt verdienen. Wanneer deze op de juiste plaats zijn gezet, kan er zoveel mogelijk gebruik van worden gemaakt en kan er zoveel mogelijk zonne-energie worden opgevangen. Bekijk ook het recente nieuwsartikel op Nu.nl over zonne-energieprojecten. Maar hoe zit dat eigenlijk met het plaatsen van zonnepanelen? Waar kun je deze het beste plaatsen, en hoe moet dit worden gedaan?

De juiste plaats voor zonnepanelen

Het is van groot belang dat zonnepanelen op de juiste plaats worden gezet. Wanneer dit niet gebeurd, zullen de zonnepanelen onvoldoende zonnestralen krijgen om dit om te kunnen zetten in energie. Om het maximale resultaat te behalen wordt er aangeraden om zonnepanelen in Nederland te plaatsen op het zuiden met een hoek van ongeveer 36 graden. Uit onderzoek is gebleken dat je door middel van deze plaatsing het hoogste rendement kunt behalen.

Op de woning

Over het algemeen worden zonnepanelen altijd op het dak van de woning geplaatst. Dit is uiteraard met de reden om zoveel mogelijk zonne-energie te kunnen oppikken. Er zijn echter ook woningen waarbij het verstandiger is om de zonnepanelen bijvoorbeeld naast de woning op de grond te plaatsen. Bijvoorbeeld wanneer het dak niet geschikt is om ze hier op te plaatsen.

Je kunt op het internet allerlei informatie vinden over zonnepanelen. Het is handig om dit te doen, want op deze manier kom je voor geen verrassingen te staan wanneer je zonnepanelen bestellen gaat. Dit kan belangrijk zijn wanneer je zo lang mogelijk wilt genieten van de panelen.

Comments are closed.