Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Pensioenfondsen nemen hypotheken| Obligatiebeheer Noordenwind

Vorig jaar waren er drie Nederlandse pensioenfondsen die in hypotheken investeerden. De Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer, Pensioenfonds TNO en Spoorwegpensioenfonds investeerde in totaal 750 miljoen euro in de nieuwe hypotheekaanbieder Munt hypotheken. Rond september 2014 vertelde Munt hypotheken al dat er drie pensioenfondsen in de woninghypotheken wilden investeren. Munt Hypotheken wilde binnen een paar jaar ongeveer 3 miljard euro hierbij binnenhalen, na de investering van de drie Nederlandse pensioenfondsen is dit bedrag naar 5 miljard euro verhoogd.

Beperkt risico

De directeur van Munt Hypotheken denkt dat de investeringen van de pensioenfondsen te maken hebben met het beperkte risico dat hypotheken hebben. Pensioenfondsen willen hun geld namelijk zo goedkoop mogelijk kunnen opbergen en daarom zijn investeringen in hypotheken zeer verstandig. De investeringen in de hypotheken zijn zeer geschikt voor de lange termijn. Doordat pensioenfondsen zo zorgvuldig mogelijk met hun geld omgaan, biedt dit een klein beetje zekerheid voor de Nederlandse economie.

Pensioenfondsen kunnen anders altijd nog investeren in de Nederlandse zorg, mkb, woningbouw, duurzame energie en infrastructuur. De Nationale Investeringsinstellingen moet ervoor zorgen dat deze investeringen aantrekkelijk zijn voor de pensionfondsen. Hierdoor hebben pensioenfondsen altijd een manier om hun geld ergens in te investeren.

Copyright ┬ę 2016. Alle rechten voorbehouden Stichting Obligatiebeheer Noordenwind

Comments are closed.