Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Pelletkachels voor thuis

Kachels en pelletkachels zijn beide gebaseerd op de verbranding van hout . Het verschil is allereerst in de gebruikte houtsoort . Kachels gebruikt logs terwijl pelletkachels gebruiken houtpellets voor verbranding zogenaamde.

Houtpellets zijn afvalhout en houtsnippers die zijn gecomprimeerd in kleine ongeveer 30 mm lange staven . Er zijn korrels van verschillende kwaliteit , maar een groot voordeel is dat ze beter kunnen worden gemeten .

Door hun grootte , houtpellets zijn ook makkelijker en minder ruimte op te slaan dan brandhout. In tegenstelling tot houtblokken houtpellets niet mag worden gesplitst en een opslag van 2 jaar uit te drogen is niet van toepassing op de pellets ook .

Pellet bieden daarom een groter gebruiksgemak dan kachels . Bovendien , pelletkachels i.d.R. een opslagcontainer ( pelletkamer ) hebben , die gewoon is gevuld met houtpellets . Alleen dan de gewenste temperatuur moet worden ingevoerd en de pellet kachel werkt volautomatisch de benodigde hoeveelheid pellets in de verbrandingskamer . Het herladen van de logs , die noodzakelijk is voor kachels is , dus niet van toepassing voor pelletkachels ook .

Deze pelletkachels zijn vanuit het perspectief van de redactie van pelletkachel test. com duidelijk meer comfortabel in het dagelijks gebruik .

Koop dus daarom vandaag nog een prachtige pelletkachel en zorg ervoor dat uw huis ook goed verwarmd wordt op een natuurvriendelijke manier !

Comments are closed.