Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

PARTICULIER OPENT WEBSITE VOOR MENSEN MET AUTISME

2 OKTOBER 2013: Als afgekeurde moeder van een zoon met autisme ben ik door de jaren heen een hoop borden tegengekomen in het hulpverlening circuit. Gelukkig ook goede ervaringen. Wat echter met name opviel was dat de informatie als je een kind met autisme hebt, enorm verdeeld staat over het internet. Tijd voor een “overall” website waar mensen met autisme, hun ouders, scholen en begeleiders alle informatie kunnen vinden. Daarom heb ik de website Autisme, alle op één plek gebouwd.

Een website voor, uiteraard, iedereen die iets over autisme wil weten, maar met name voor mensen die er mee te maken hebben. Het forum en de ontspanning sectie zijn er voor diegenen die zelf autisme hebben en iets willen gaan doen zoals bijvoorbeeld een concert, een film, lezing, gepest worden, etc.
Het forum kan gebruikt worden om mensen te vinden die met hen mee willen.

Daarnaast de secties wonen, school, werk, zorg en gepest. Deze bevatten informatie van allerlei websites om informatie makkelijker vindbaar te maken.

De blogs op de website worden geschreven door mensen die zelf een stoornis binnen dit spectrum hebben of er door familie mee leven. Daarnaast worden artikelen uit het nieuws geplaatst indien toegestaan. De website is gratis en alleen voor het reageren op artikelen, blogs en het forum dient geregistreerd te worden. Helaas noodzakelijk door de vele bots op het net die er genot in scheppen een website vol te spammen. Dit kan eenvoudig via uw bestaande social media login.

Het opzetten van deze site is een enorme klus. Op dit moment werk ik dan ook nog hard aan de sectie school. Hij komt nooit helemaal af omdat de sectie ontspanning maandelijks ge-update wordt en er voortdurend naar ontwikkelingen, nieuws, veranderingen in de wetgeving e.d. gezocht en geplaatst gaat worden.

De website Autisme,allesopeenplek is een particulier initiatief met de hoop dat iedereen zijn/haar weg er naar toe gaat vinden. We zijn altijd op zoek naar mensen die willen helpen (vrijwillig) deze website tot een baken op het internet te maken. Het levert me niets op buiten voorkomen dat er ook maar één vader of moeder dezelfde weg moet bewandelen die ik heb bewandeld. Websites die een “speciale vermelding” willen krijgen, bij ons “in the spotlight”, nodig ik uit contact met me op te nemen. Sponsoring is mogelijk of “Vriend van de Site”. Lees in de FAQ hoe.

Natuurlijk zitten we ook op Facebook om het voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te houden.

Krimpen aan den IJssel, 2 oktober 2013.

Comments are closed.