Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Paneelbouw, welke branches?

De term paneelbouw of paneelbouwer hebben we allemaal wel eens horen vallen. Maar het zegt de meeste mensen helemaal niets. De paneelbouwer opereert in veel verschillende branches. In welke branches we de paneelbouwer het meeste tegenkomen zien we in dit artikel.

Infrastructuur:

Hier maakt de paneelbouwer besturingspanelen voor verkeerstechnieken, bruggen, sluizen, gemalen maar bijvoorbeeld ook voor tunnel installaties. Er komt natuurlijk meer bij kijken dan alleen besturingspanelen. Bijvoorbeeld ook voedingen en besturingskasten.

Machinebouw:

Machines moeten ook worden aangestuurd de paneelbouwer kan hiervoor de besturingsinrichting ontwerpen. Ook voor voedingverdelers, buitenvoedingen en beveiligingssystemen kun je vaak terecht bij een paneelbouwer.

Offshore:

Het woord zegt het al, offshore “van de kant”. Het werken op boten of olieplatforms in niet zonder gevaar. De paneelbouwers ontwikkelen besturingssystemen voor boten en olieplatforms. Vaak installeren de paneelbouwers het ook op zee aangezien boten altijd onderweg zijn en olieplatformen continu moeten werken. Zonder de paneelbouwer kunnen deze bedrijven niet functioneren.

Er zijn nog veel meer branches waar men de paneelbouwer zult vinden. Eigenlijk alles wat aangestuurd moet worden “bedrijfsmatig” komt de paneelbouwer aan te pas. Het is een bijzonder vak. Heeft u een paneel nodig, of heeft u er vragen over ga dan eens naar de volgende website. Op deze website zult u veel meer informatie vinden.

Comments are closed.