Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Over de jacuzzi

Het woord ‘jacuzzi’ komt van de Italiaanse gebroeders Jacuzzi. In 1907 vertrokken zij vanuit hun geboortedorp in de Italiaanse provincie Friuli naar Californië. Daar richten zij in 1915 een eigen bedrijf op onder de naam ‘Jacuzzi Brothers’. Het bedrijf produceerde onder andere schroeven voor vliegtuigen en apparatuur voor irrigatie.

Jacuzzi geschiedenis: Revolutie in de pomp industrie

In de jaren ’20 richtten de gebroeders Jacuzzi zich meer op de agricultuur en daarmee specifiek op watersystemen en -pompen. In 1925 brachten zij een revolutie op het gebied van de pompindustrie. Ze ontwikkelden een nieuw type pomp die het mogelijk maakte om water uit de grond te onttrekken op een nieuwe en zeer efficiënte wijze.

In 1930 ontvingen ze de Gold Medal Award voor hun uitvinding. Hun waterpomp legde de fundering van de jet pomp industrie zoals we die nu kennen. In 1956 kwamen de gebroeders Jacuzzi met een oplossing voor een familielid die leed aan pijn en reuma. Door hun kennis van hydrotechniek leidde dit tot de creatie van de draagbare hydrotherapie pomp, de J-300.

De eerste hydro therapeutische spa

De J-300 pomp kon in ieder bad geplaatst worden en zorgde voor een relaxte hydro therapeutische spa. Het was een idee dat zorgde voor een niche markt en de mogelijkheid voor Jacuzzi om een echte merknaam te worden.

Later in 1968 bracht het familielid Roy Jacuzzi (derde generatie) de mobiele hydrotherapie pomp een stap verder. Roy Jacuzzi werkte al als tiener in het familiebedrijf en kreeg een passie voor design en bouwkunde. Vanuit die passie ontwikkelde hij de eerste geïntegreerde whirlpool, de ‘Roman’. In de jaren ’70 kwam een groter familiemodel op de markt met een ingebouwde verwarming en filters.

De eerste jacuzzi voor in huis

In de jaren tachtig kwam de Jacuzzi lijn tot stand met jacuzzi’s voor in huis. Deze nieuwe modellen konden zowel binnen als buiten geïnstalleerd worden. Zo werd de jacuzzi spa geplaatst naast bijvoorbeeld zwembaden en barbecues. Hiermee werd het sociale aspect van een thuis spa vergroot. Jacuzzi is alsmaar blijven groeien en werd pionier op het gebied van jacuzzi onderzoek en innovatie.

Tegenwoordig is Jacuzzi een wereldmerk en –bedrijf, met ruim 250 patenten die worden gebruikt in de whirlpools en spabaden.

Comments are closed.