Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Outplacement loont

Voor sommige mensen kan het moeilijk zijn om aan een baan te komen. Sommige mensen hebben lange tijd bij hetzelfde bedrijf gewerkt en hebben nauwelijks hoeven solliciteren. Als deze mensen op hun vijftigste op straat komen te staan kan dit erg moeilijk voor ze zijn. Ze zitten niet alleen zonder een baan, maar mogen na hun ontslag ook nog eens solliciteren. Veel van deze mensen hebben geen idee hoe ze moeten solliciteren in deze tijd. Ook jonge mensen die nog niet zoveel ervaring hebben kunnen moeite hebben met het vinden van een nieuwe baan.

Na een ontslag kan het voor sommige mensen erg vervelend zijn om weer aan een nieuwe baan te komen. Het vinden van een baan is ook niet het makkelijkste wat er is. Mensen die voor het eerst of na langere tijd weer moeten solliciteren moeten het wiel weer helemaal opnieuw uitvinden. Voor een vijftigplusser kan dat best lastig zijn, omdat zij thuis ook andere dingen te doen hebben. Solliciteren voor deze mensen is dan ook erg lastig.

Voor deze mensen is het makkelijker om een outplacementtraject te doen. Met outplacement worden mensen geholpen met het vinden van een nieuwe baan. In het eerste deel van het traject leer je om jezelf te profileren op de arbeidsmarkt. In het tweede deel van het traject ga je solliciteren. Samen met de adviseur kijk je dan naar hoe je het beste een sollicitatiebrief schrijft en hoe je het beste een sollicitatiegesprek kan doen.

Als resultaat hebben mensen die gebruikmaken van de diensten van een outplacementbureau gemiddeld sneller een nieuwe baan. Ook wordt deze nieuwe baan beter betaald dan gemiddeld. Verder is deze baan van hoger niveau dan de banen van mensen in eenzelfde situatie die ook solliciteerden. Outplacement loont dus zeker weten. Het kost ook geld, maar het kan in de meeste gevallen worden betaald van de ontslagvergoeding.  Outplacement loont 

Comments are closed.