Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Op zoek naar verwarming voor uw aquarium?

Wanneer u vele vissen of bijzondere vissen thuis heeft, hebben deze een aquarium nodig. Een aquarium is nodig om hen goed te verzorgen of te helpen bij de voortplanting. Bovendien kunt u op deze manier langer van uw dieren genieten. Een goed verzorgd aquarium ziet er daarnaast ook erg tropisch uit. Om deze dieren zo goed mogelijk te kunnen verzorgen is er aquarium verwarming nodig want deze dieren zijn gewend om in warm water te leven. Aquarium verwarming is er in verschillende soorten en grootten. Wilt u bijvoorbeeld 25 of 300 watt? Er zijn allerlei verwarming voor uw aquarium verkrijgbaar. Voor de grootste en de kleinste aquaria, voor elk aquarium is er een verwarming. Daarnaast is er bodem en staafverwarming. Een bodemverwarming bestaat uit een transformator, een temperatuurregeling, bodemkabel en kabelankers. Het gaat hierbij om heel wat kabels maar het aquarium wordt zo wel goed verwarmt. Daarnaast is er nog een staafverwarming. Dit een geïntegreerde thermostaat en wordt het meest gebruikt voor aquaria. Een aquaria verwarming die erg gemakkelijk in het gebruik is en ook goedkoper in aanschaf.

Een staafverwarming kent voor en nadelen:

Voordelen:

–          Goedkoper in aanschaf

–          Gemakkelijk te installeren

Nadelen: –

–          Aardig onnauwkeurige temperatuurregeling

–          De bodem wordt niet goed verwarmt (kan nadelig zijn voor de plantengroei in het aquarium)

Daarnaast is er ook nog verwarming in het filter. Hierbij zit de verwarming geïntegreerd in het buitenfilter. Hiervan is het voordeel dat het verwarmde water goed gecirculeerd wordt, maar het grootte nadeel is dat het verwarmde water eerst door een slang van het filter naar het aquarium wordt getransporteerd.

Voor meer informatie…

Bent u op zoek naar verwarming voor uw aquarium? Neem dan eens een kijkje op onze website waar vele aquarium verwarming te vinden is.

Comments are closed.