Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Op kamers gaan wonen

Voor veel studenten is het een grote stap om op kamers te gaan en dus op zichzelf te gaan wonen. Het is een grote verandering van wonen bij je ouders naar alles zelf moeten regelen. Toch is het vroeg of laat een keer tijd om het huis uit te gaan. Studentenkamers hebben meestal niet heel veel mogelijkheden qua inrichting, en studenten hebben niet altijd veel geld over voor huisinrichting, maar toch is het leuk om je kamer een beetje persoonlijk te maken. Je moet je er immers wel thuis gaan voelen. Dit zijn een aantal manieren om je studentenkamer leuk in te richten naar je eigen smaak.

De eerste tip is om zo goed mogelijk gebruik te maken van de ruimte. Studentenkamers zijn nu eenmaal vaak klein, dus je moet zo veel mogelijk doen met de kleine ruimte die je hebt. Dit kun je doen door de hoogte te gebruiken en planken op te hangen. Wat ook veel studenten doen, is een bed kopen met een uitschuif-la eronder. Hier kun je heel veel spullen in opbergen. Wil je leuke plantjes maar staan alle planken al vol? Koop dan hangplanten en hang ze op aan het plafond.

Als student heb je waarschijnlijk geen geld voor dure wandbekleding woonkamer, zoals steenstrips. Denk goed na over kleuren. Heb je een kleine kamer? Houd de muren dan zo veel mogelijk wit, want dit geeft de illusie dat het ruimer is. Als je dat te saai vindt kun je altijd één muur in een leuk kleurtje verven, maar blijf weg van de donkere kleuren. Om je muren op te leuken kun je altijd posters of foto’s ophangen. Hoe leuk is het om steeds foto’s toe te voegen en uiteindelijk een enorme collage van je studententijd te hebben. Zo maak je de kamer meteen persoonlijker en écht jouw plekje.

Comments are closed.