Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Ontspanning in de sauna

Ultiem ontspannen, dat kunt u in een sauna. Naar de sauna gaan wordt steeds meer een dagelijkser begrip. Men trekt er steeds vaker een dagje op uit om te onthaasten en te ontspannen. De sauna is gezond voor het lijf, maar het gaat in een sauna/wellnesscentrum vooral om het ontspannen en genieten. In de sauna van Bussloo kunt even heerlijk tot u zelf komen.

De voordelen van sauna

Ten eerste is een saunabezoek gezond voor geest én lichaam. Vochtreserves worden namelijk ververst. Door de warmte openen de poriën en gaan de zweetkliertjes in werking. De vaatverwijding zorgt voor een versnelde doorbloeding. Een geoefende saunaganger verliest bijna anderhalve liter vocht per saunabezoek. Met dit transpiratievocht wordt niet alleen water aan het lichaam onttrokken maar ook melkzuren die na grote lichamelijk inspanning in de weefsels zijn achtergebleven. Het lichaam wordt zo goed schoongespoeld, en raakt ook zijn gif en afvalstoffen kwijt. Door regelmatig saunabezoek wordt de weerstand opgebouwd. Door de herhaalde verwijding en vernauwing van de bloedvaten door het verschil in temperatuur, wordt je lichaam gehard. Dit houdt in dat je minder vatbaar voor temperatuurverschillen bent en minder vatbaar voor griep.

U en een sauna bezoek

Wilt u weleens een dagje even de stress ontlopen en even op u zelf zijn? Tijdens een sauna bezoek kunt u even heerlijk tot rust komen waarbij u ook nog eens aan uw gezondheid denkt! De sauna in Voorst biedt u enorm veel faciliteiten wat betreft een fijn dagje genieten in de sauna. Gunt u zichzelf ook een dagje ontspanning?

Comments are closed.