Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Onmisbaar communicatiemiddel in het bedrijfsleven

Een communicatiemiddel dat hedendaags door veel bedrijven of werknemers gebruikt wordt om te communiceren is de fax. De fax komt oorspronkelijk uit Japan en staat paralell met de ontwikkeling van de telex in de westerse wereld. De fax server is tegenwoordig vrijwel niet meer uit het bedrijfsleven weg te denken.

Maar hoe werkt een fax server nu eigenlijk?

Een fax kan een document lezen en via de telefoonlijn verzenden. Daarnaast kan hij een document ontvangen en afdrukken. Een fax kan ook als kopieerapparaat gebruikt worden, hiervoor is geen telefoonverbinding nodig. Men heeft vaak de voorkeur om de fax via een aparte lijn te gebruiken, zodat die een eigen nummer heeft. Dit geld met name voor bedrijven. Particulieren sluiten vaak de fax gewoon op de telefoonlijn aan. Dit is bij een uitgaand gesprek of bij het verzenden van een fax geen probleem, maar bij een inkomend gesprek of het ontvangen van een fax soms wel. Toch kunnen de meeste faxapparaten echter een inkomend bericht herkennen waarna ze dit afhandelen door een gewone oproep door te sturen naar een aangesloten telefoontoestel.

Voordelen van fax servers

Een groot voordeel van faxen ten opzichte van e-mail is dat een fax een legale status heeft in vergelijking met die van een aangetekende brief. De communicatie tussen bedrijven over contracten etc gaat nog steeds over de fax omdat het ontzettend snel werkt en het zo bij de ander uit de fax rolt. Met fax servers hoeft u niet eerst een communicatieprogramma te openen voordat u kunt zien wat er gevraagd wordt. De fax rolt uit uw printer waardoor u het in een oogopslag ziet!

Comments are closed.