Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Online veiling, de ervaring


Tegenwoordig gaan er zoveel bedrijven failliet maar natuurlijk ook de gewone mens die helemaal aan de grond zit. Dit kan nog wel is betekenen dat je voor een leuk bedrag aan de gewenste loungeset of die leuke nieuwe scooter kan komen.  De één z’n dood, de ander z’n brood moeten we dan maar zeggen. Persoonlijk heb ik wel ervaringen met het bieden op veilingitems en ik heb meerdere keren een aanschaf gedaan. Hieronder heb ik een aantal punten die je in acht moet nemen, zelf ben ik er op met vallen en opstaan achter gekomen.

  1. De prijs is niet wat het lijkt:
    Vaak is de prijs getoond bij online veilingen niet de prijs die je uiteindelijk betaald, meestal zijn er een aantal bijkomende kosten. De veilingkosten (een percentage van de verkoop prijs) dit kan variëren per veiling meestal zo tussen de 10% en 17%. Daar overheen komt de BTW nog met 21%. Zo kan wat je denkt dat een koopje is al snel een stuk duurder worden.
  2. Bezorging:
    De kosten voor het bezorgen komen vaak nog bovenop de prijs, dit kan het een stuk duurder maken mocht je niet zelf in gelegenheid zijn het op te halen. Bij hele grote objecten kan dit aardig in de papieren lopen.
  3. Soorten biedmogelijkheden:
    Er zijn verschillende biedmogelijkheden: een gewoon bod, vervolgbiedingen, een automatisch bod en een koop-nu bod. Lees goed de voorwaarden en denk gezond na als je iets koop op een online veilingsite.

Comments are closed.