Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Motorpak van leer of textiel?

Een motorpak is een onmisbaar beschermmiddel voor motorrijders. Een motorpak moet, naast bescherming bij een val, ook comfort en reflectie bieden. Als je een motorpak wil aanschaffen heb je ontzettend veel keuze. Ten eerste heb je de keuze uit een pak van leer of textiel. En dan hoor je vaak de vraag voorbijkomen: wat is beter? Dat is afhankelijk van veel factoren.

Ten eerste moet je jezelf afvragen wat voor type motorrijder je bent. Heb je een supersnelle Kawasaki en ga je elke zondag tot de max op de Duitse autobaan en kan het je niet hard genoeg gaan? Of ben je een toerrijder en hou je gewoon van een lekker rustige motorrit, waarbij je niet meteen opvalt tussen al het andere verkeer. Hieronder volgen een aantal belangrijke aspecten aan een motorpak en de verschillen die textiel en leer bieden:

  • Protectie: leren motorkleding biedt meer bescherming dan een pak van textiel
  • Comfort: motorkleding van textiel zit een stuk soepeler en je hebt meer beweegruimte in je motorpak. Daarnaast ‘ademt’ textiele motorkleding veel meer dan leren kleding, waardoor je het langer dan een uur vol kan houden op een warme zomerdag.
  • Prijs: textiel is goedkoper dan leer. Tuurlijk bestaan er uitzonderingen en kan leren motorkleding ook duurt uitvallen, maar over het algemeen is leer duurder dan textiel.

Comments are closed.