Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Modellen sierhekwerk

Er zijn veel verschillende modellen sierhekwerk beschikbaar. Het verschil zit vaak in het aantal spijlen, paalkoppen, ornamenten, hekwerkpunten, bovenliggers en onderliggers. Bovenliggers en onderliggers zijn de horizontale gedeeltes van het hekwerk. Een hekwerk bestaat altijd uit een boven- en een onderligger. In dit artikel lees je waar de verschillende sierhekwerken zich in onderscheiden.

Aantal spijlen

Een van de opvallendste verschillen tussen verschillende hekwerken is het aantal spijlen en de afstand daartussen. De meeste hekwerken bestaan uit spijlen van dezelfde hoogte. Wanneer deze boven de bovenligger uitkomen, is het vaak ook mogelijk om een sierpunt op de spijl te kiezen. Als je graag je hond de tuin in laat en je wil een sierhek dan is het mogelijk om een lagere tweede rij spijlen te nemen. Dan worden de hoge spijlen met de lage spijlen afgewisseld. Hierdoor wordt het hekwerk dichter en kan de hond er niet doorheen.

Er zijn ook modellen sierhekwerken waarvan de spijlen een boog aan de bovenkant krijgen. Hierdoor zijn er twee spijlen verbonden. Er zijn verschillende mogelijkheden op dit gebied. Zo kan je ervoor kiezen om de spijlen naast elkaar te verbinden of om een spijl over te slaan. Er kan worden gekozen om een sierpunt op de middelste spijl te plaatsen.

Sierpunten en ornamenten

Op het uiteinde van de spijlen kan je kiezen voor sierpunten. Deze kunnen het sierhekwerk een extra luxe uitstraling geven. Voor een simpelere look kan er gekozen worden om niks op de spijlen te doen. Op de palen waar het hekwerk aan bevestigd is kan er ook een paalkop worden gekozen. Dit kan variƫren van een simpele afwerking tot een dennenappel of bol. Dit maakt het sierwerk helemaal af. Deze paalkoppen kunnen vaak ook in een andere RAL-kleur worden gepoedercoat mocht je dit willen.

Wanneer je gaat voor een sierhekwerk met dubbele bovenligger is het mogelijk om een ornament tussen de bovenliggers en spijlen te laten lassen. Dit zal het hekwerk een unieke look geven. Dit kan een simpele cirkel zijn maar ook een ruit of krul.

Comments are closed.