Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Misvattingen over airconditioners

Er bestaan heel wat misvattingen over airconditioners. Zo denken veel mensen dat airconditioners alleen bedoeld zijn om het huis of kantoor te koelen. Ze zien een airconditioner daarom meer als een apparaat voor in warmere landen dan Nederland of als een apparaat dat alleen dienstdoet in de zomermaanden. Dit is meteen een grote misvatting, ook in ons frissere landje kan een airconditioner het hele jaar door goed van pas komen. Een airconditioner kan namelijk veel meer dan koelen alleen.

Een airco is alleen handig in de zomer

Het woord ‘airconditioning’ betekent letterlijk ‘luchtbehandeling’. Door middel van de juiste luchtbehandeling kunt u met een airconditioning in elk seizoen een aangenaam en gezond binnenklimaat realiseren, dus niet alleen in de zomer. U kunt met een kwaliteitsairco de lucht koelen of verwarmen, ontvochtigen, bevochtigen en filteren. U kunt een airco plaatsen in elke ruimte in huis; woonkamer, slaapkamer, studeerkamer etc.

Een airco is duur

Een airco hoeft vandaag de dag helemaal niet meer zo duur te zijn. Er zijn allerlei soorten airco’s verkrijgbaar. Voor elke portemonnee is er wel een geschikte airco te koop. Zeker wanneer u een airco voor op kantoor aanschaft, zult u de kosten er gemakkelijk uithalen, omdat een airco voor een aangenamer werkklimaat zorgt, waardoor uw werknemers beter zullen presteren. Verder worden de airco’s van tegenwoordig ook steeds energiezuiniger, waardoor de energiekosten beperkt blijven. Op zoek naar een airco die zo zuinig mogelijk met energie omgaat, koop dan een airco met A-label.

Een airco maakt veel lawaai

Ouderwetse aircosystemen konden nog weleens veel lawaai maken, maar dat is in het geval van moderne airconditioners zeker niet meer het geval. De technologie op dit gebied is sterk verbeterd en moderne airco’s voldoen aan strenge Europese normen. Er zijn zeer stille airco’s verkrijgbaar, die prima geschikt zijn voor de slaapkamer of op kantoor. Een voorbeeld van een stille airco is een split airco. Bij dit systeem hangt er een gedeelte van de airco buitenshuis die het meeste lawaai maakt en waar u dus geen last van heeft.

Een airco kan je ziek maken

Veel mensen denken dat een airco hen ziek kan maken. Ook dit is een misvatting. Airco’s verhogen de luchtkwaliteit en dragen daardoor juist bij aan een betere gezondheid. Het is niet de airco die mensen ziek maakt, maar een verkeerd gebruik van de airco. Alleen wanneer het temperatuurverschil tussen de binnenlucht en de buitenlucht veel te groot is, kunt u verkouden worden. Moderne airco’s hebben een goede luchtreinigingsfilter die bacteriën geen kans geven. Het is wel belangrijk dat de airco regelmatig gecontroleerd wordt en zo nu en dan een onderhoudsbeurt krijgt.

Comments are closed.