Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Minder schade met een achteruitrijcamera

Het is moeilijk om met een groot voertuig achteruit te rijden. Het rijden zelf is nog wel aan te leren, maar de veiligheid is vaak het grote probleem. Het is voor grote voertuigen namelijk moeilijk om in de dode hoek te kijken. Grotere voertuigen hebben een grotere dode hoek en kunnen in die dode hoek niet zien wat daar gebeurd. Door deze situatie is het voor vrachtauto’s verplicht om een achteruitrijcamera te hebben. Sinds vrachtauto’s achteruitrijcameras hebben gebeuren er minder ongelukken. Tegenwoordig rijden daarom alle vrachtauto’s met een achteruitrijcamera.

Toch is een achteruitrijcamera niet alleen voor vrachtauto’s goed, maar ook voor kleine personenauto’s. Het is met een achteruitrijcamera namelijk veel makkelijker om in de dode hoek te kijken en voor bestuurders van personenauto’s wordt het daardoor veel makkelijker om in te parkeren. Er kan met de achteruitrijcamera daardoor blikschade worden voorkomen.

Toch rijdt lang niet iedereen met een achteruitrijcamera, deels komt dat omdat mensen de voordelen van de camera niet weten en deels komt dat omdat een achteruitrijcamera erg duur is. De simpelste achteruitrijcamera begint ergens tussen de tweehonderd en de driehonderd euro. Er zijn niet veel mensen die dat voor een achteruitrijcamera over hebben. Blikschade is duurder dan driehonderd euro, maar niet iedereen rijdt blikschade. Een achteruitrijcamera is daarom ook niet voor iedereen nuttig. De hoge prijs vormt daarom een drempel voor het kopen van een camera.

Toch kunnen achteruitrijcameras ook voor andere voertuigen worden gebruikt. Zo is het gebruikelijk om een achteruitrijcamera in je camper te hebben. Achteruitrijcameras camper zijn erg praktisch omdat je doorgaans niet kan zien wat er direct achter de camper gebeurd, maar met een achteruitrijcamera kan dat wel en weet je veel zekerder dat je tegen niets en niemand aanrijdt. Zo is het voor grote, middelgrote en kleine voertuigen goed om een achteruitrijcamera te hebben.

Comments are closed.