Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Milievriendelijke en kostenbesparende verwarming

Sinds het bestaan van pelletkachels wordt dit type kachel vergeleken met de alom bekende houtkachel. Welke kachel is beter, wat zijn de voordelen en wat zijn de nadelen van beide kachels. In dit artikel bespreken we de pelletkachel en de voor- en nadelen hiervan ten opzichte van een houtkachel.

Pelletkachels zijn nog een vrij nieuw begrip op het gebied van verwarming. Door de prijzen stijging van fossiele brandstoffen gaat men steeds meer op zoek naar energiebronnen zoals hout en houtpellets.

Pelletkachels kunnen net als bij olie of elektrische verwarming thermosstatisch geregeld worden. U kunt zelf de gewenste thermostaat instellen om een constante en comfortabele temperatuur te creëren. Een groot voordeel van een zelf in te stellen temperatuur is dat men geen schommeling van temperatuur krijgt, zoals dat wel vaak het geval is met een houtkachel.

Een ander voordeel is dat u niet continue uw kachel hoeft bij te stoken of plotseling in een koude omgeving komt omdat het hout opgebrand is. Bij een pelletkachel worden pellets (houtkorrels) via een daarvoor bestemde container automatisch en geleidelijk in de verbrandingskamer gebracht. Zo bent u verzekerd van een continue toevoer van houtkorrels en komt u niet voor koude verassingen te staan.

Één van de grootste voordelen van pelletkachels is dat de verbranding de meest schone en de meest volledige verbranding van alle bestaande vaste brandstoffen heeft . Dit zorgt voor een efficiëntere werking dan een houtkachel heeft. De brandstof in de kachel wordt volledig verbrand en optimaal omgezet in warmte energie. Ook is er geen grote opslag voor brandhout nodig. Pellets worden verkocht in zakken die u gemakkelijk op kunt bergen. Ook hoeft u geen hout te hakken, de pellets zijn immers al klaar gemaakt voor direct gebruik.

Samengevat kunnen we zeggen dat deze kachel vele voordelen kent ten opzichte van de oudere houtkachel. Een pelletkachel kopen biedt u op een milieuvriendelijke en kostenbesparende manier de aangename verwarming waar u naar verlangt tijdens de koudere dagen. Daarnaast zijn er tal van designs op de markt, wat de kachel een ware eye-catcher in uw interieur maakt.

Comments are closed.