Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Mijn eerste auto

Mijn eerste auto was een … Veel mensen zullen nog precies het antwoord weten dat op de stippellijntjes moet. Je eerste auto maakt toch een indruk op je. Na een, vaak lange, tijd van rijlessen mag je dan eindelijk zelf rijden en kun je een eigen auto gaan kopen. Maar het is maar voor weinig weggelegd om direct in een nieuwe Porche weg te rijden, dus voor welke auto ga je kiezen. Wordt het een Skoda¬†occasion, een bijna nieuwe BMW van een jaar of tien oud, een aerodynamische Ford Ka, een Renault Twingo of ga je een tweedehands Peugeot 308 kopen?

Wat voor keuze je ook maakt, het zal een keuze zijn die je bijblijft. En in eerste instantie is het misschien helemaal niet belangrijk hoe de auto eruit ziet, belangrijker is dat deze je van A naar B brengt, dat je vrijheid hebt om te gaan en te staan waar je wilt. Daar gaat het meestal om. Het is je ook aan te raden om niet een hele mooie, vrij nieuwe auto aan te schaffen. Je eerste botsing of autoschade blijft je namelijk ook altijd bij en jonge bestuurders maken nu eenmaal de meeste brokken, dat is statistisch bewezen. En natuurlijk overkomt jou dat niet, maar voor de zekerheid doe je er toch goed aan om een auto te kopen waarbij het minder pijnlijk zal zijn wanneer hier een krasje op komt of een deuk erin geraakt.

Maar als je voor het eerst een auto gaat kopen dan kan dat lastig zijn. Veel mensen gaan naar de plaatselijke dealer en laten zich een auto aansmeren die veel te duur is en misschien helemaal niet zo goed. Autohandelaren herkennen een groentje en zullen het niet erg vinden om wat extra aan een auto te verdienen. Online auto kopen is een veel beter idee, omdat je dan ten minste een eerlijk overzicht krijgt van de functies en mogelijkheden van de auto. Deze informatie moet transparant zijn voor iedereen en dus ook voor jou. Anders snijdt een verkoper zich alleen maar lelijk in de vingers. Daar heeft hij geen baat bij, helemaal niet zelfs.

Comments are closed.