Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Met een goede voorbereiding zorg je voor een gunstige auto inruilwaarde

Sites als RDW check geven een indicatie van de dagwaarde van je auto. Je hoeft daarvoor slechts je kenteken in te vullen. Bij het verkopen van je auto is het belangrijk om de juiste kennis paraat te hebben. Op die manier zorg je namelijk voor een goede inruilwaarde. Het is aan te raden om diverse garages en autodealers te bezoeken. Zo kun je de bedragen die worden genoemd gemakkelijk met elkaar vergelijken.

Dagwaarde en inruilwaarde

Het is belangrijk om te beseffen dat de dagwaarde en de auto inruilwaarde niet hetzelfde zijn. Bij het inruilen van je auto ontvang je namelijk een andere prijs. Deze verschilt per autodealer of garage. Met name autodealers willen graag goed verdienen aan het kopen en verkopen van auto’s. Zodoende is het verstandig om online alvast een RDW kentekencheck te doen. Daardoor kom je goed beslagen ten ijs. Bovendien merk je meteen of het inruilen van je auto zin heeft.

Tweedehands auto inruilen

De inruilwaarde van auto’s onderling verschillen sterk van elkaar. Zo heeft een tweedehands auto veel minder waarde dan een nieuwe auto. Maar wat als je een tweedehands auto wilt inruilen tegen een nieuwe auto? Gelukkig hebben autodealers een simpele oplossing gevonden voor dit probleem. Je ruilt de tweedehands auto namelijk in tegen een nieuwe wagen met een bijbetaling. De hoogte van het bedrag hangt uiteraard af van de prijs van de nieuwe auto. Voor een autodealer is het vaak een goede deal, omdat hij aan het verkopen van een nieuwe auto veel verdient.

Comments are closed.