Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Meer vitaliteit, minder werkdruk

Een goede balans tussen lichamelijke spanning en ontspanning is vaak moeilijk om door mensen te bereiken. Lichamelijke spanning komt vaker ter sprake doordat men niet genoeg innerlijke rust en  vrije tijd nemen. Meestal telt een stijgende werkdruk hier ook bij mee. De prestatie op het werk wordt minder en het halen van deadlines wordt steeds meer een opgave. Wanneer jij je elke dag futloos en ongeconcentreerd voelt, zijn jouw basisbehoeften niet in balans. Vitaliteit zorgt voor meer energie en fitheid. Je krijgt hierdoor een positief effect op je omgeving en levert betere resultaten.

Werkdruk is een serieus probleem waar je als werkgever rekening mee moet houden. De werknemer krijg te weinig tijd voor opdrachten en er worden teveel eisen gesteld. Ze krijgen zware verantwoordelijkheden terwijl deze niet aansluiten op de ervaring dat ze hebben. Wanneer de balans tussen werkbelasting en belastbaarheid wordt verstoord spreken wij van werkdruk. Om dit als werknemer te verminderen moet je ten eerste nee durven te zeggen tegen het grote hoeveelheid werk dat je krijgt. Een mens is geen octopus en kan niet alles tegelijk afkrijgen. Praat er met je werkgever over en probeer tot een oplossing te komen dat voor jullie voordelig zal zijn.

Carrièrepoort heeft een vitaliteitsAPK ontwikkeld waar er vanuit twee perspectieven naar vitaliteit wordt gekeken. Allereerst wordt er natuurlijk naar de werknemer gekeken, waarna er daarna vanuit de organisatie wordt geanalyseerd. Met een online test wordt de bevlogenheid, productiviteit en risiso-weerbaarheid gemeten vanuit de medewerker. Na de online test krijg je een collectief rapport opgestuurd dat met iedereen wordt besproken. Doordat je als werknemer ook aan de balans van je werkgevers denkt, zal de werkdruk minder worden en wordt er meer ontspannen gewerkt. Daarbij heeft het een positief effect op de productiviteit en organisatieresultaten. Een win-win situatie voor de gehele organisatie dus!

Comments are closed.