Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Mediator nodig? Je gaat scheiden en wilt geen ruzie

Een Mediator kan u helpen om op een nette manier te scheiden van uw man of vrouw. Het is natuurlijk niet leuk om te scheiden van de man of vrouw waar u altijd veel plezier mee heeft gehad. De liefde tussen beide is soms gewoon vervlogen. Niemand wil met ruzie uit elkaar gaan, dat is de reden dat een Mediator in het leven is geroepen om dit proces in goede banen te leiden.

 

Waarom?

Wanneer u gaat scheiden van uw man of vrouw wilt u dit doen zonder problemen. Scheiding is tevens al zwaar genoeg. Door een Mediator in te schakelen is het mogelijk om de scheiding in goede banen te leiden. Het is zeker een aanrader om een Mediator in te schakelen wanneer u nog kinderen heeft waar dingen voor geregeld moeten worden. Veel mensen maken ook gebruik van juridische stappen. Wat hier vaak uitkomt is een flinke ruzie. Dit komt doordat een juridisch loket alleen op de regels afgaat, en niet op de vele emoties die bij een scheiding komen kijken. Een Mediator inschakelen is over het algemeen goedkoper, sneller en vertrouwder dan een juridisch loket. Dit zijn voor veel mensen natuurlijk genoeg redenen om een Mediator in te schakelen. In de volgende alinea zal er een nadere toelichting komen in wat u van de Mediator kunt verwachten.

 

Wat te verwachten

Natuurlijk is ieder conflict en iedere partij anders. Dit zal ertoe leiden dat de Mediator flexibel moet zijn met verschillende cases. Wat u over het algemeen kunt verwachten van de deskundige is een neutrale houding. Door deze neutrale houding kan er eerlijk gewerkt worden. Daarnaast is het een vertrouwelijke omgeving waar alles tegen elkaar gezegd kan worden. Om een mediation in goede banen te kunnen leiden moet de Mediator gespreksleider zijn en zorgen dat de standpunten en argumenten van de partijen naar voren gebracht kunnen worden.

Comments are closed.