Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Kracht van een aggregaat

Een aggregaat, een door een motor aangedreven generator voor het opwekken van elektriciteit. Een verbrandingsmotor wordt gebruikt al aandrijfmotor. Aggregaten worden gebruikt waar weinig elektrisch vermogen beschikbaar is, maar ook op plaatsen waar continu energie nodig is zoals in ziekenhuis. Aggregaat verhuur wordt dan ook aan een ziekenhuis gedaan.

De kracht van het aggregaat

Hoe krachtig het aggregaat moet zijn heeft te maken met dat het vermogen moet worden afgetemd op de aangesloten verbruikers. Er moet daarom een overzicht worden gemaakt van 230 Volt apparatuur en van de apparatuur dat wellicht via het stopcontact van het aggregaat kan worden gevoed. Vervolgens wordt het vermogen van alle verbruikers bij elkaar opgeteld. Meestal worden niet alle apparaten op hetzelfde moment gebruikt. Daarom wordt er gebruik gemaakt van een gelijktijdigheidfactor. Hiervoor moet gecontroleerd worden of het aggregaat groot genoeg i s om een aantal apparaten energie te geven.

Indien je dus enorm veel energie nodig hebt, is een aggregaat huren een goed idee. Op deze manier kun je er bovendien zeker van zijn dat je alle apparaten van energie kunt voorzien. Je hoeft niet bang te zijn dat er apparaten zullen zijn die niet genoeg energie zullen krijgen. Een aggregaat voorziet ieder apparaat van energie, die u weer kunt gebruiken!

Comments are closed.