Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

KONINGSDAG – Koningsdag 27 april

Koningsdag – wat was het weer mooi. In 2014 voor het eerst gehouden op 26 april (een beetje misleidend) en de komende jaren op 27 april.

Sociale media, meer dan 10.000 Koningsdag liefhebbers

De allerleukste Koningsdag pagina vind je op Facebook en Google+:

Koningsdag 27 april Facebook pagina

Koningsdag 27 april Google+ pagina

Koningsdag in 2014 in De Rijp en Amstelveen. 

De Koninklijke Familie zal onder aanvoering van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima voor het eerst Koningsdag vieren in gemeente plaatsen De Rijp en Amstelveen. Om 11:00 barstte het feest los op het plein “stadshart” in Amstelveen. Daarna de Rijp.

Koningsdag, na meer dan 120 jaar Koninginnedag

Maandag 28 januari 2013 werd door de Rijksvoorlichtingsdienst bekend gemaakt dat Koninginnedag voor het laatst op 30 april wordt gehouden. Vanaf 2014 noemen we het koningsdag. Deze dag wordt gevierd op de verjaardag van koning Willem-Alexander. Koninginnedag kent een lange traditie van meer dan 120 jaar. Sinds 1949 werd Koninginnedag gevierd op 30 april, de verjaardag van Prinses Juliana.

KONINGSDAG - Koningsdag 27 april

KONINGSDAG – Koningsdag 27 april

KONINGSDAG - Koningsdag 27 april op Facebook

KONINGSDAG – Koningsdag 27 april op Facebook

 

De eerste Koningsdag was in Amstelveen

De gemeentes Amstelveen en De Rijp hadden in 2014 de primeur om de eerste koningsdag te organiseren. Eigenlijk zouden deze gemeenten dit jaar Koninginnedag organiseren, maar door de troonswisseling en inhuldiging van koning Willem-Alexander is dat een jaar verschoven.

 

 

 

Comments are closed.