Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Kinderen en verpleging

Het is belangrijk dat kinderen zich op jonge leeftijd al bezig houden met verzorging. Dit zorgt ervoor dat kinderen zelfstandig worden en als er even niet geholpen kan worden dat het kind het zelf kan. Ook is het belangrijk dat een kind kennis maakt met verpleging, verpleging in de zin van een pleister plakken. Daardoor kan een kind leren dat een pleister en een wond per se eng zijn. Door kinderen hun eigen verpleeg setje te geven, worden zij ook bewuster van het feit dat de dokter hen alleen maar wilt helpen en dat een bezoekje aan de dokter niet iets eng betekend.

Om die reden is er veel doktersspeelgoed en kunnen kinderen zelf de dokter zijn. Maar ook een echte verbanddoos met pleisters is voor kinderen leuk en een nieuwe ontdekking. Een kinderverbanddoos is vaak te herkennen aan het uiterlijk. De kinderverbanddozen worden vaak opgeleukt met verschillende stickers en prints, er kan ook voor gekozen worden om een normale verbanddoos te worden en deze zelf te versieren. Vaak is deze gevuld met de juiste spullen, deze spullen zijn volgens de richtlijnen van het oranje kruis. Een kind moet namelijk begrijpen dat een verbanddoos niet eng is maar is om iemand beter te maken.

Naast veiligheid voor wonden is brandpreventie belangrijk. Voor kinderen is dit geen situatie die zij moeten oplossen, dit moeten de ouders doen. Wel moeten kinderen begrijpen dat sommige dingen brand kunnen veroorzaken en dat zij hierbij goed moeten opletten. Ouders dienen dan ook hun kind altijd uit de keuken te houden, naast vuur en hitte, bevinden hier ook veel scherpe voorwerpen. Vuur slaat snel om zich heen, zorg er dan ook voor dat u altijd een blusdeken in de keuken hebt liggen. Het liefst moet deze deken op stand-by klaar liggen, mocht er dan iets gebeuren dan is de blusdeken altijd binnen handbereik.

Comments are closed.